Oke.. Pada yang dah tau dan yang tak tau.. 21hb Julai 2012 ni adalah hari kita start berpuasa..
Memandangkan aku keje hotel.. Memang dah start bz.. Nak pikir tema tahun ni, Menu, Kos, Decoration, Persembahan dan macam - macam lagi..
Maybe pakai tema tahun lepas je kot.. Lagi senang.. Dah kurang sikit sakit kepale..heee..
Lagi satu masalah kitorang adalah kepayahan nak dapatkan sijil halal..kesian tengok chef kene cek barang satu - satu.. Kene listkan barang - barang yang diguna.. Nama produk, alamat pengedar dengan ape lagi tah..
Itu baru barang - barang yang diguna..yang dalam menu tu kene huraikan semua..
Misalnya Ayam Masak Merah.. Kene la bagi tau barang pe yang digunakan untuk masak bende tu..
Macam nak buat Buku Resepi.. Apelah... Kenape la susah sangat?.. Dulu senang je rasenye.. Aply surat bg tau dorang pasal nak buat sijil halal..pastu tunggu je dorang datang check stor...............
No comments:
Post a Comment